Strengere Isolatie eisen voor dakramen: renovatie volgt nieuwbouw door spoedaanpassing Bouwbesluit

Strengere Isolatie eisen voor dakramen: renovatie volgt nieuwbouw door spoedaanpassing Bouwbesluit

Vanaf eind november worden bij renovatie ook nieuwe eisen gesteld aan de isolatiewaarden van vloeren, gevels, daken en kozijnen zoals deze vanaf 2014 ook al van toepassing waren voor nieuwbouw. Voor dakramen geldt per direct voor renovatie een minimum Uw-waarde van 2.2 W/m2K terwijl voor nieuwbouw een gemiddelde waarde geldt van Uw=1.65 W/m2K voor de transparante delen met een minimum van 2.2 W/m2K voor de afzonderlijke delen. Alle dakramen van Intura voldoen ruimschoots aan de huidige en nieuwe wetgeving.

Intura klaar voor nieuwe isolatienormen

Met name op het gebied van kleine dakramen loopt Intura voorop in de markt. Met de eerder dit jaar geïntroduceerde Intura Vista (Uw=1.4) in kunststof, biedt Intura het voordelige en kwalitatieve alternatief voor de bekende kleine dakramen voor de renovatiemarkt. Met meer lichtopbrengst en een geïntegreerd gootstuk is dit het ideale kleine raam voor elk geïsoleerd dak.

 

Kenmerken Intura Vista

• Afmeting 55x78cm en 50x62cm

• Voor warm dak

• Onderhoudsarm kunststof frame

• Uw = 1,4 W/m2K

• Ug = 1,0 W/m2K

• Inclusief geïntegreerd gootstuk

• Hoge isolatiewaarde

• Eenvoudige montage


Duurzame hoogwaardige producten
Intura producten worden geproduceerd volgens Europese normen en voldoen aan het Nederlands bouwbesluit. Intura werkt continue aan nieuwe innovaties op het gebied van design, energiebesparing en duurzaamheid. Zo maakt Intura een bewuste keuze om geen lood te gebruiken tussen gootstuk en dakpan, maar Leadax kunstlood als duurzame oplossing. Dit voorkomt vervuiling van de bodem via hemelwaterafvoer en is een circulair geproduceerd. 


Intura brochure download Intura Brochure contact Intura contactDoor het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »