Voor elke daglichtoplossing
Snelle levering
Gratis verzending vanaf € 175,-
Direct naar de webshop >
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor elke daglichtoplossing
  Snelle levering
  Gratis verzending vanaf € 175,-

  Door Intura, 24 augustus 2023

  Een platdakraam met doorvalveilig glas is slimme keuze

  Platdakramen versus kunststof lichtkoepels: ga voor de veilige keuze

  Platdakramen en lichtkoepels zijn populaire opties om natuurlijk licht binnen te laten in platte daken. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe aan een gebouw, maar verbeteren ook de algehele sfeer in een ruimte. Echter, wanneer het aankomt op veiligheid, met name doorvalveiligheid, is er een duidelijk voordeel voor platdakramen met doorvalveilig glas in vergelijking met kunststof lichtkoepels. Een aantal redenen op een rij waarom doorvalveilig glas de betere keuze is en waarom het de voorkeur verdient bij het overwegen van platdakramen voor uw gebouw of woning.

  Wat is doorvalveilig glas?

  Doorvalveilig glas, zoals de naam al doet vermoeden, is ontworpen om de impact bij een doorval te minimaliseren en de veiligheid van bewoners of gebruikers van een gebouw te waarborgen. Dit type glas is samengesteld uit meerdere lagen glas met een tussenlaag van kunststof, meestal PVB (Polyvinylbutyral). Dit ontwerp versterkt de structurele integriteit van het glas, waardoor het minder snel breekt en in geval van breuk in kleine, onscherpe stukjes uiteenvalt, wat het risico op verwondingen vermindert.

  Waarom kiezen voor platdakramen in plaats van een kunststof lichtkoepel?

  1. Veiligheid voor gebruikers:
   Het belangrijkste voordeel van doorvalveilig glas in platdakramen is de verbeterde veiligheid voor de bewoners of gebruikers van het gebouw. In geval van een ongeval waarbij iemand per ongeluk op het raam stapt of valt, minimaliseert doorvalveilig glas het risico op ernstig letsel aanzienlijk.

   

  1. Duurzaamheid:
   Doorvalveilig glas is duurzamer dan kunststof lichtkoepels. Het is bestand tegen de elementen, zoals UV-straling en temperatuurschommelingen, waardoor het langer meegaat zonder degradatie van optische helderheid of krassen. Ook is een platdakraam eenvoudiger schoon te maken.

   

  1. Geluidsisolatie:
   Doorvalveilig glas biedt betere geluidsisolatie in vergelijking met kunststof lichtkoepels. Dit is vooral belangrijk in gebieden met veel omgevingslawaai, waar een goede geluidsisolatie de levenskwaliteit binnen aanzienlijk kan verbeteren.

   

  1. Inbraakwerendheid:
   Doorvalveilig glas is ook effectiever in het weerstaan van inbraakpogingen in vergelijking met kunststof. Dit verhoogt de beveiliging van uw woning of commerciële ruimte.

   

  1. Energie-efficiëntie:
   Moderne doorvalveilige glasproducten zijn ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie. Ze bieden uitstekende thermische isolatie, wat resulteert in lagere energiekosten voor verwarming en koeling.

   

  Kunststof Lichtkoepels vs. doorvalveilig glas: Een vergelijking

  Kunststof lichtkoepels zijn populair vanwege hun lagere kosten en lichtgewicht ontwerp. Ze zijn geschikt voor sommige toepassingen, maar vallen tekort op het gebied van veiligheid en duurzaamheid in vergelijking met doorvalveilig glas. Kunststof lichtkoepels zijn kwetsbaarder voor beschadiging, veroudering en inbraak. Daarentegen bieden Intura platdakramen met doorvalveilig glas een uitgebalanceerde oplossing voor natuurlijke verlichting, esthetiek en bovenal veiligheid. Hoewel de initiële kosten soms iets hoger kunnen zijn, biedt doorvalveilig glas een langdurige investering in de veiligheid en het welzijn van de gebruikers van uw gebouw.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »