Voor elke daglichtoplossing
Snelle levering
Gratis verzending vanaf € 175,-
Direct naar de webshop >
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor elke daglichtoplossing
  Snelle levering
  Gratis verzending vanaf € 175,-

  Door Intura , 13 april 2023

  Renoveren met kunststof kozijnen

  Bij het renoveren van een huis zijn er talloze opties om de isolatiewaarde te verbeteren en het comfort te verhogen. Een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken is door gebruik te maken van kunststof kozijnen. Naast hun duurzaamheid en esthetische voordelen bieden kunststof kozijnen ook uitstekende isolatie-eigenschappen. De voordelen van het renoveren met kunststof kozijnen en hun isolerende eigenschappen op een rij:

  1. Energie-efficiëntie:

  Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen bij het renoveren van hun woning, is de verbeterde energie-efficiëntie die deze kozijnen bieden. Kunststof kozijnen hebben van nature een lage thermische geleidbaarheid, wat betekent dat ze warmteverlies door geleiding minimaliseren. Dit resulteert in een betere isolatie en vermindert het energieverbruik voor verwarming en koeling. Door te kiezen voor kunststof kozijnen bij de renovatie, kunnen huiseigenaren aanzienlijk besparen op hun energierekeningen.

  1. Uitstekende thermische isolatie:

  Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor ze warmteverlies door convectie en straling verminderen. Ze zijn voorzien van meerdere luchtkamers die als thermische barrières fungeren en de warmteoverdracht minimaliseren. Deze kamers vormen een bufferzone tussen de binnen- en buitenkant van het huis, waardoor koude lucht buiten blijft en warmte binnen behouden blijft. Dit zorgt voor een comfortabelere leefomgeving, ongeacht het seizoen, en vermindert de afhankelijkheid van verwarmings- en koelsystemen.

  Kunststof kozijn profiel met isolatiekamers

  1. Geluidsisolatie:

  Naast thermische isolatie bieden kunststof kozijnen ook uitstekende geluidsisolatie. De luchtkamers in de profielen van kunststof kozijnen fungeren als dempers, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk voor huizen die zich bevinden in drukke stedelijke gebieden, in de buurt van snelwegen of luchthavens. Het gebruik van kunststof kozijnen bij het renoveren van deze woningen kan helpen om geluidsoverlast aanzienlijk te verminderen en een rustige en vredige leefomgeving te creëren.

  1. Onderhoudsgemak en duurzaamheid:

  Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en zonlicht, en ze vervagen niet of roesten niet zoals sommige andere materialen. Kunststof kozijnen hoeven niet te worden geverfd en zijn gemakkelijk schoon te maken met milde zeep en water. Dit maakt ze een kosteneffectieve en tijdbesparende keuze voor renovatieprojecten.

  Het renoveren van een woning met kunststof kozijnen biedt talloze voordelen, waarvan de uitstekende isolatie-eigenschappen een van de belangrijkste zijn. De thermische isolatie van kunststof kozijnen zorgt voor een energiezuiniger huis en vermindert het warmteverlies aanzienlijk. Bovendien bieden kunststof kozijnen geluidsisolatie, waardoor een rustige en comfortabele leefomgeving wordt gecreëerd. Met hun duurzaamheid, lage onderhoudsvereisten en esthetische waarde zijn kunststof kozijnen een uitstekende keuze voor renovatieprojecten. Dus als u overweegt uw huis te renoveren, overweeg dan zeker kunststof kozijnen om te profiteren van de vele voordelen die ze bieden.

  Kies voor dubbele beglazing of triple glas HR+++

  Naast het renoveren met kunststof kozijnen is het ook essentieel om te investeren in hoogwaardig isolerend glas, zoals HR++ (hoogrendementsglas) en HR+++ (triple glas). Het glas in de kozijnen speelt namelijk een cruciale rol bij het verbeteren van de isolatie van een woning.

  1. HR++ dubbel glas:

  HR++ dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een isolerende laag ertussen, meestal gevuld met argongas. Deze isolerende laag minimaliseert warmteoverdracht en vermindert warmteverlies door geleiding. Het resultaat is een betere thermische isolatie in vergelijking met standaard dubbel glas. HR++ glas kan tot wel 50% meer warmte vasthouden in vergelijking met enkel glas, waardoor het energieverbruik voor verwarming aanzienlijk wordt verminderd.

  1. HR+++ triple glas:

  HR+++ triple glas gaat nog een stap verder in isolatie en biedt de hoogste energie-efficiëntie. Het bestaat uit drie glasplaten, gescheiden door twee isolerende lagen. Deze extra laag zorgt voor een nog lagere U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt), waardoor het warmteverlies nog verder wordt verminderd. HR+++ glas biedt de beste thermische isolatie en kan het warmteverlies tot wel 90% verminderen in vergelijking met enkel glas.

  Belang van HR++ en HR+++ glas:

  • Energiebesparing: Door te kiezen voor HR++ of HR+++ glas bij het renoveren van kozijnen, kan het energieverbruik van een woning aanzienlijk worden verminderd. Minder warmteverlies betekent dat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen, wat resulteert in lagere energiekosten en een lagere ecologische voetafdruk.

  • Comfort: Hoogwaardig isolerend glas helpt temperatuurschommelingen te verminderen en houdt het interieur van de woning comfortabel op een constante temperatuur. Het voorkomt koude tochtstromen in de buurt van ramen en verhoogt het comfortniveau voor de bewoners.

  • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie bieden HR++ en HR+++ glas ook verbeterde geluidsisolatie. Ze verminderen de geluidsoverdracht van buiten naar binnen, waardoor een rustigere woonomgeving ontstaat.

  • Waardeverhoging van de woning: Het installeren van hoogwaardig isolatieglas, zoals HR++ of HR+++, kan de waarde van een woning verhogen. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energie-efficiënte woningen, en investeren in isolerend glas kan een aantrekkelijk verkoopargument zijn.

  Bij het renoveren met kunststof kozijnen is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan het glas dat wordt gebruikt. HR++ dubbel glas en HR+++ triple glas bieden uitstekende thermische isolatie, wat resulteert in energiebesparing, verbeterd comfort en geluidsisolatie. Deze investering in hoogwaardig isolatieglas kan niet alleen de energie-efficiëntie van een woning verbeteren, maar ook de waarde ervan verhogen. Door te kiezen voor kunststof kozijnen in combinatie met HR++ of HR+++ glas kunnen huiseigenaren genieten van een comfortabeler en duurzamer huis.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »