Voor elke daglichtoplossing
Snelle levering
Gratis verzending vanaf € 175,-
Direct naar de webshop >
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Voor elke daglichtoplossing
  Snelle levering
  Gratis verzending vanaf € 175,-

  Door Intura, 13 december 2022

  Zolder verbouwen? 5 tips voor een slimme verbouwing

  Steeds meer mensen in Nederland werken thuis en besluiten om de vaak ongebruikte zolder om te toveren tot extra werkplek of slaapkamer. Een mooi moment om ook na te denken over het verduurzamen van deze ruimte in jouw woning.


  5 Tips voor een duurzame verbouwing van jouw zolder:

  1. Isoleer je dak
   Het verbouwen van de zolder is een ideaal moment om aan de binnenzijde het dak te isoleren (website Mileu Centraal). Is er al enige isolatie, verbeter deze naar zeer goed (13 cm of meer; Rc =4 of meer).

  2. Kies bij het plaatsen of vervangen voor een dakraam met isolerende frames en triple glas. Ook via dakramen verlies je warmte, met isolerende frames is dat minder. Triple glas in isolerende dakramen is iets duurder dan HR++, maar wel 25% energiezuiniger.

  3. Let op ventilatievoorzieningen, ook op zolder. Het is goed voor je gezondheid om te ventileren. Kies voor dakramen met ventilatieroosters en/of ventilatiestand. Dit is standaard bij Intura dakramen.
    
  4. Zorg voor voldoende daglicht. Door te kiezen voor een groter formaat dakraam, hoef je overdag minder gebruik te maken van kunstlicht. Dit bespaart kosten voor elektriciteit en is bovendien een duurzame keuze.

  5. Kies bij het plaatsen van dakramen aan de zonkant van jouw woning voor dakramen met zonwerende beglazing. Dit houdt tot wel 60% van de warmte tegen op hete dagen en bespaart dus op electriciteitskosten voor koeling/airco en extra ventilatie. 

  Een dakraam is voor de handige klusser en de vakman eenvoudig aan te brengen en relatief voordelig. Het vergt niet veel materiaal en er blijft op het dak ruimte voor andere duurzame opties zoals zonnepanelen. Daardoor is de keuze voor een dakraam ook vanuit milieuoogpunt gunstig.

  Meer weten over de mogelijkheden energiebesparende dakramen?

  Download onze brochure

   

  Duurzaam daglicht bij verbouwing zolder

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »