Red Dot Award voor rond platdakraam LAMILUX CI-System glaselement F100

Red Dot Award voor rond platdakraam LAMILUX CI-System glaselement F100

Het unieke ronde platdakraam LAMILUX CI-System glaselement F100 is door een internationale jury bekroond met één van ’s werelds grootste prijzen voor design, de Red Dot Award. In 2018 hebben ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen meer dan 6.300 objecten aan de wedstrijd voorgelegd. Het platdakraam van LAMILUX, dat in Nederland wordt gedistribueerd door daglichtspecialist Intura, overtuigde de jury van zijn hoge ontwerpkwaliteit na enkele dagen testen en evaluaties. Het ronde platdakraam won eerder dit jaar ook al de German Design Award 2018.

Van oudsher staat de ronde vorm voor harmonie en perfectie. Niet voor niets werd dit platdakraam al snel favoriet bij veel architecten vanwege de uitgebalanceerde radiussen en verhoudingen. Het rond uitgevoerde platdakraam voor platte daken is esthetisch aantrekkelijk en levert uitstekende isolatiewaarden. Ook qua afmetingen is het systeem flexibel: Met een afmeting tussen de 60 en 180 cm doorsnede past het in alle bouwsituaties en zorgt dit ronde platdakraam voor een geconcentreerde en sfeervolle lichtinval. De opstand is 30cm hoog en uitgevoerd in schuim gevuld polyester.

Een prachtig ontwerp dat stand houdt
Met het ronde glazen element zijn vervuilde randen verleden tijd: het opnieuw ontworpen frameprofiel biedt een soepele overgang naar de beglazing, die een ongehinderde afvoer van regenwater mogelijk maakt. De beglazing garandeert ook een blijvend helder zicht en laat een royale hoeveelheid daglicht binnen. De speciale geluiddichte beglazing minimaliseert het regengeluid en de witte, zijdematte afwerking van het binnenoppervlak betekent dat er geen extra gipsplaten nodig zijn. Het platdakraam is o.a. leverbaar met dubbel glas HR++ of triple beglazing en is gemonteerd op een ronde, volledig warmte-geïsoleerde opstand gemaakt van vezelversterkt composiet. 
Red Dat Award- Intura LAMILUX F100 rond

 

Red dot award voor Intura platdakraam LAMILUX F100 rond


Intura platdakramen: stijlvolle en duurzame daglichtoplossing voor platte daken

Een Intura platdakraam verlicht elk vertrek onder het platte dak met natuurlijk licht en beschikt door de combinatie van een goed isolerende opstand en minimaal HR++ glas over uitstekende energievriendelijke eigenschappen. Intura platdakramen kenmerken zich met een stijlvol ontwerp tot de beste daglichtoplossing voor platte daken. Deze duurzame alternatieven voor 'de kunststof lichtkoepel' voldoen tevens aan het Bouwbesluit.


Verkrijgbaarheid

Platdakraam Intura LAMILUX CI-System glaselement F100 is leverbaar in 7 maten (daksparingsmaten) Ø 60 cm, Ø 80 cm, Ø 90 cm, Ø 100 cm, Ø 120 cm,  Ø 150 cm, Ø 180 cm en verkrijgbaar via Intura en diverse (online) dealers in het land. 
 

Over de Red Dot Design Award

De Red Dot Award is een van de grootste ontwerpwedstrijden ter wereld. Om de diversiteit op het gebied van design professioneel te kunnen evalueren, is de Red Dot Design Award verdeeld in drie disciplines: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Communication Design en Red Dot Award: Design Concept. In 1955 kwam een ​​jury voor het eerst bijeen om de beste ontwerpen van die tijd te evalueren. In de jaren negentig ontwikkelde Professor D Peter Zec, CEO van Red Dot, de naam en het merk van de prijs. Sindsdien is de felbegeerde "Red Dot" -prijs het internationaal gerespecteerd predicaat van uitstekende ontwerpkwaliteit. 


Over Intura en LAMILUX

Intura is sinds begin 2018 de distributiepartner in Nederland van Duitslands grootstedaglichtproducent LAMILUX. LAMILUX vervaardigt al meer dan 60 jaar hoogwaardige daglichtsystemen van kunststof, glas en aluminium. Met de samenwerking heeft Intura haar assortiment innovatieve daglichtoplossingen voor platte en hellende daken verder uitgebreid. Met een hoogwaardig en duurzaam assortiment dakramen, platdakramen, lichtkoepels, lichtstraten en daglichtsystemen kan het bedrijf uit Hoevelaken iedere gewenste daglichtoplossing bieden. Intura wil hiermee bijdragen aan een prettig en duurzaam klimaat onder de Nederlandse daken.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »